Zaterdag 29 Juni 2019, de warmste 29 Juni ooit gemeten, in De Bilt tikte de thermometer de 31,1 graden aan! Oftewel, prachtig weer om een balletje te slaan!
Met deze tropische temperatuur trokken de deelnemers van de maandbeker deze keer richting Friesland, om te gaan golfen op de mooie baan bij GC Heidemeer in Heerenveen.

Alle deelnemers waren ruim op tijd aanwezig en na een aantal oefenputs, oefenslagen en koude drankjes kon er om 13:00 gestart worden met de maandbeker. De eerste hole was goed te zien vanaf het terras, en onder positief commentaar van Job de Ruiter gingen de deelnemers vol goede moed van start.
Zoals gezegd was het erg warm deze zaterdagmiddag, dus om de deelnemers wat te verkoelen kwamen halverwege de wedstrijd de wedstrijdleiders Ranaa en Thomas met een heerlijk verkoelend waterijsje langs. Dit wierp zichtbaar zijn vruchten af want na het consumeren van de ijsjes gingen de deelnemers nóg beter spelen!

Nadat alle deelnemers rond half 4 terug waren kon de score opgemaakt worden, en deze was als volgt:
In de categorie Stableford (Handicap 28 t/m 54) werd de winnaar met 19 stableford punten:
Gonno Oldenhuis!
En in de categorie Strokeplay (Handicap 27 t/m 0) werd het eveneens spannend:
Er was een gedeelde 2e plaats met een score van 33 voor: Hans Mirck, Rombout van der Wal en Yuri van Dinteren.  Maar de winnaar van de Strokeplay categorie met een score van 34 is geworden:
Wim Klomp!

De Longest bij de dames ging naar: Monique v/d Linden
De Longest bij de heren ging naar: Erik Mos
En de Neary ging naar: Geert Damhof

Alle winnaars gefeliciteerd! En bedankt aan alle deelnemers voor hun inzet en doorzettingsvermogen ondanks het ontzettend warme weer! Wij zien u graag terug op de volgende maandbeker die gespeeld zal worden op 27 Juli op golfclub Martensplek in Tiendeveen! Opgeven kan via de site, of aan de bar bij 1 van onze medewerkers.

Tot ziens bij de Golferij,
Team Golferij