De Golferij bedankt Geert Hoving voor het schrijven van het mooie wedstrijdverslag!

Het is nou niet meteen een plek waar je zomaar even naar toe zou rijden om een potje te golfen, dat Martensplek in Tiendeveen. Ten onrechte: het is een prachtige en uitdagende baan, met name de tweede 9 holes waar de deelnemers aan de maandbeker van de Golferij zich konden uitleven. Waterpartijen omzoomden enkele banen of doken op voor de greens, die ook regelmatig bewaakt werden door bunkers. En hoewel de fairway over het algemeen voldoende breed was, waren er toch enkele smalle doorgangetjes, waardoor regelmatig ballen op een naastgelegen baan belandden. Het was bepaald geen overbodige luxe om bij de tee-box even de beschrijving van de baan te lezen.

Op zich was het niet verwonderlijk dat de prijs voor de neary op hole 18 niet uitgereikt kon worden; geen van de 21 deelnemers slaagde erin de bal in 1 keer op de green te krijgen. Een enorme brede en diepe bunker voor de green deed sowieso een aantal golfers besluiten geen risico te nemen en de bal voor de bunker te leggen.

Het was evenmin vreemd dat slechts 2 spelers het aantal slagen van hun handicap overtroffen. Wim Klomp leverde zijn kaart in met 19 stableford punten, maar Jelle de Jong werd met 22 punten de terechte winnaar van de maandbeker in april. Hij overbrugt enorme afstanden met zijn drive, bereikt de vlag met uitgekiende pitches of chips en is bereid risico’s te nemen. Bij de eerder genoemde hole 18 belandde zijn bal een paar decimeter naast de green, net geen neary, maar wel een mooie par.

De longest op hole15 werd bij de dames gewonnen door Catrien Nijboer. Ze startte bij de shotgun op deze hole en werd dus niet meer overtroffen. Hans Mirck sloeg het verst bij de heren en kreeg de bijbehorende prijs uitgereikt door Ranaa en Marli.

Een extra prijs, een golfles aangeboden en verzorgd door Gerrald Komduur, werd gewonnen door Brigitte Stekelenburg en Catrien Nijboer. Rob Bol, die eind vorig najaar met het golfen begon en er inmiddels aan verslaafd is geraakt, behaalde in Tiendeveen zijn officiële GVB-status.

Winnaars Tiendeveen  Brigitte en Catrien  Alle deelnemers

De volgende maandbeker is op zaterdag 26 mei op de eveneens prachtige baan van de Gelpenberg met een 18-holes wedstrijd.