Op zaterdagochtend 23 oktober kwamen de 54 deelnemers aan in Aalden, om de Golferij Open 2021  te spelen. Dit jaar werden er 18 holes gespeeld op de schitterende baan van golfclub de Gelpenberg in Aalden. Na een hele week vol regen en harde wind, werd het hoogtijd voor een mooie droge dag, en die kwam er ook!

Om 11:00 kwamen de deelnemers aan, kon er nog een kopje koffie met wat lekkers genuttigd worden, en nadat iedereen had ingeslagen kon de wedstrijd beginnen. Er werd gespeeld in flights van 3 en we gingen van start vanaf hole 1 en hole 10. Voordat de deelnemers de baan in konden moesten ze met hun flight nog wel even op de foto. (De foto’s staan hieronder in het album).

Zoals een echte golfwedstrijd betaamt werd er afwisselend gespeeld, met wisselende resultaten, de wedstrijdleiding kon heel mooi tussen hole 1 en hole 10 staan, zodat hij iedereen kon vragen hoe het tot nu toe ging. Veel gehoorde antwoorden waren: “ Het is prachtig weer!” “Het is wel een lastige baan hoor!” of: Het gaat fantastisch, ik ben al 6 ballen kwijt!”

Nadat alle deelnemers klaar waren met de 18 holes, werd het tijd voor de overheerlijke BBQ, onze complimenten aan de chefs van het restaurant van golfclub de Gelpenberg, want het vlees en de rest van het eten was verrukkelijk! Toen iedereen uiteindelijk lekker had gegeten en gedronken was het tijd voor de prijsuitreiking. Maar wacht even… heeft de laatste flight wel de Neary meegenomen naar het clubhuis? De wedstrijdleiding dacht van niet, en ging dus op pad naar hole 12 om de Neary op te halen. Maar wat bleek toen we daar aankwamen? Geen Neary! Dus maar weer terug naar het clubhuis, goed voor de corona kilo’s zullen we maar zeggen.
Toen uiteindelijk ook de Neary bovenwater was, kon de wedstrijdleiding gaan zitten voor de uitslag van de wedstrijd. (daarbij moet benoemd worden dat Andrea Paffarini door een rekenfout ook een gedeelde 2e plaats heeft behaald) De uitslag was als volgt:
In de Dames Stableford categorie was de top 3
1. Bernadine Woldring
2. Alinda Schuil
3. Shirley Mungroop

In de Heren Stableford categorie was de top 3
1. Waleed Madkour
2. Andre van den Bos
3. Jaap Wolthuis

In de Strokeplay categorie was de top 3
1. Monique van der Linden
2. Hans Mirck
3. Rombout van der Wal

De Longest bij de heren werd geslagen door Rob de Bruin.
De Longest bij de dames werd geslagen door Monique van der Linden.
De Neary werd geslagen door Felix van Dijk.

Zij allen namen fantastische prijzen mee van onder andere de volgende Golferij sponsoren: Scandinavisch Dorp, Buckshots, Grand cafe Groningen, Delifleur, Smashing & 360 Golf. 

Wij bedanken alle deelnemers voor hun aanwezigheid en gezelligheid, en alle sponsoren bedankt voor het beschikbaar stellen van de mooie prijzen. En van harte gefeliciteerd aan alle winnaars! 
Wij zien jullie graag weer terug bij de Golferij, en volgend jaar weer bij de Golferij Open!