De Golferij bedankt wederom Hans Mirck voor het schrijven van weer een prachtig wedstrijdverslag:

Zaterdag 30 december stond het Funtoernooi gepland. Het heette niet voor niets Funtoernooi want het ging om de gezelligheid en het met elkaar een leuke middag hebben op de Golferij om het jaar 2017 af te sluiten. Ondanks het ietwat grijze weerbeeld en een behoorlijk hoog vochtgehalte in de lucht hadden zich maar liefst 26 enthousiastelingen verzameld in het clubhuis . Er werd gestreden om de Gouden Oliebol en de deelnemers mochten in flights van 3  uitzwermen over het terrein waar maar liefst 9 verrassende onderdelen van het golfspel aan hun gepresenteerd werden. Er werd gestreden om de neary, om het precies slaan in een vangnet, spel vanuit de bunker, met een driver een tennisbal op de green binnen een smiley spelen, een flipperkast green, kortom diverse verrassingen door de baan. Tijdens de twee rondes die werden gelopen was er gelegenheid om in het clubhuis te genieten van heerlijke oliebollen en warme cholademelk of gluhwijn. Uiteindelijk was een ieder weer terug en konden de sterke verhalen losbarsten onder het genot van een borrel en een warme snack en kon de wedstrijdleiding proberen uit te pluizen wat er op de ietwat vochtige scorekaarten was ingevuld. Er was nog een shootout nodig voor de birdyprijs want er waren 4 spelers gelijk geeindigd. Na een putwedstrijdje werd ook dit opgelost en kon de prijsuitreiking beginnen. De prijs voor de neary ging tussen Arjen Noorman en Jos Jonker waarbij Jos de winnaar werd. De birdy prijs werd uiteindelijk gewonnen door Be Zwart.
Tijd voor de winnaar van de Gouden Oliebol , met overtuiging was de beste man op alle diciplines Jaap Wolthuis . Hij kreeg de trofee overhandigd plus een daverend applaus.
Het was weer een hele gezellige middag op de Golferij en het team van de Golferij ziet alweer uit naar alle volgende hele gezellige activiteiten in 2018.

 

De foto’s zullen in een apart album op de website worden geplaatst, onder het kopje “Info en tarieven”.