Afgelopen zaterdag 17 november hebben we gezamenlijk de laddercompetitie van het jaar 2018 afgesloten. Met een groep van 13 deelnemers hebben we een gezellig en ongedwongen toernooi gespeeld op onze eigen 5 holes. Na afloop was de bekendmaking van de overall winnaar van de laddercompetitie 2018 en de winnaar van het toernooi. 

Vanaf 11 uur werd er verzameld in het clubhuis van de Golferij en onder het genot van een kopje koffie bereidde men zich voor op de wedstrijd die ging komen. Ondanks de kou was het prachtig weer, geen wolkje aan de lucht! Maar de winterhandschoenen en hoofddeksels waren zeker geen overbodige luxe. Enkele oplettende deelnemers, die vast een blik hadden geworpen naar de baan, hadden opgemerkt dat er ladders stonden op alle greens. Op elke hole een extra hindernis, daar had men zich niet op voorbereid!

Om 12 uur was het dan eindelijk tijd om met z’n allen naar de baan te lopen en de 4 deelnemende flights verspreidden zich over de holes. Ondanks de kou zat de gezelligheid er goed in en het gelach werd over de hele baan goed gehoord. Na 10 holes was het tijd voor een korte pauze, onder het genot van een hapje en een drankje konden de deelnemers kun handen weer even opwarmen bij de warme vuurkorf. De tussenstand werd besproken, de lastig geplaatste cup op hole 1 werd vervloekt (bedankt Hans, haha!) en de flights werden weer door elkaar gehusseld, daarna kon er aan de volgende 10 holes worden begonnen.

Na nog een ronde van 10 holes werd er weer in het clubhuis verzameld en konden de slagen worden opgeteld. Al gauw was het tijd voor de prijsuitreiking. Er werd begonnen met de overall winnaar van de laddercompetitie… Paul Kohlman! Hij is degene die dit jaar de wisseltrofee mee naar huis mag nemen, zijn naam zal worden verzilverd op ladder en (niet te vergeten) een heerlijk worstenpakket van Slagerij Klinkhamer mee naar huis mocht nemen. Van harte gefeliciteerd! En natuurlijk werd er ook een dagwinnaar bekend gemaakt. Met slechts 71 slagen werd Rombout van der Wal de winnaar van het toernooi! Ook hij mocht een heerlijk worstenpakket van Slagerij Klinkhamer mee naar huis nemen.

Het was een ontzettend gezellige en geslaagde middag op de Golferij! Wil jij volgende jaar nou ook mee doen met de laddercompetitie? Geef je dan op bij de bar in het clubhuis en zorg er voor dat jouw golfballetje voor volgend seizoen ook in de piramide staat! Volgend jaar beginnen we weer opnieuw, alle deelnemers worden weer gehusseld en kan er weer vol op worden uitgedaagd.

De Golferij wil graag Hans Mirck bedanken voor zijn inzet bij de organisatie van het toernooi en zijn hulp bij alle voorbereidingen. Wil jij nou ook een keer helpen bij de organisatie van een toernooi of heb jij misschien een leuk idee voor een activiteit? Laat het ons weten!