Zaterdag 30 maart 1e maandbeker van het nieuwe seizoen en gespeeld op de Semslanden te Gasselte. Voor het eerst opgedeeld in 2 categorien om de uitdaging voor een ieder wat aantrekkelijker te maken en na afloop bleek dat dat een goede zet is geweest. Er waren 29 deelnemers en na wat startproblemen konden we weg vanaf hole 1 op de Hondsrug lus. Verrassend voor menig deelnemer waren de nieuwe veranderingen in de baan waaronder nieuwe water en sloot partijen die hebben bijgedragen aan nog meer uitdagingen. Het was prachtig golfweer en er werd serieus gestreden om de beste plekken op de ranglijst. Uiteindelijk was een ieder weer terug op het zonovergoten terras en onder het genot van een drankje en een bitterbal werd gewacht op de prijsuitreiking.

Birdie prijzen zijn helaas niet uitgereikt want dat was niemand gelukt. Er was een gezamelijke neary op hole 8 en die is met overtuiging gewonnen door Wim Klomp. De longest dames en heren werd gespeeld op hole 6 en bij de dames ging deze naar Shirley Mongrove. Bij de heren was het nog even spannend of Maarten deze ging behouden maar toen kwam longhitter Auke Meinema en wist met deze prijs aan de haal te gaan. Winnaar van de wisseltrofee 2e categorie handicap 28 t/m 54 werd Yuri van Dinteren met 24 punten. Winnaar van de 1e categorie strokeplay handicap 0 t/m 27 werd na verrekening van handicap Andrea Paffarini met een keurige 35 slagen !!

Graag zien we een ieder en liefst nog meer deelnemers weer terug bij de volgende maandbeker die gespeeld wordt op 20 april op de DGCC te Zeijen/ Assen.

Sportieve groet team Golferij

 

20190330_134608 IMG_651220190330_134625