Protocol en maatregelen van de Golferij

Protocol en maatregelen De Golferij

In onderstaand document staat uitgewerkt de maatregelen die binnen de Golferij worden gehanteerd per 11 mei 2020 naar aanleiding van de Corona-crisis. Het protocol is mede tot stand gekomen door gebruik te maken van het protocol dat staat op de website van de gemeente Tynaarlo.

De Regels in Drenthe en bij de Golferij

We sluiten aan bij de regels in Drenthe: Gezond verstand staat voorop. De gemeente en wij zijn ontzettend blij met de versoepeling en we zorgen er samen voor dat we de regering helpen met het in controle blijven van de corona-aanpak. Ons gedrag draagt bij aan verdere versoepeling van regels op langere termijn. Daarom zijn onze maatregelen bij de Golferij gericht op:

– Behoud ten minste 1,5 meter afstand van elkaar.

– Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt ook voor iedereen, golfers en medewerkers: blijf thuis. Zij mogen om deze reden worden teruggestuurd.  Ook als een huisbewoner van de golfer of medewerker koorts heeft, blijft de golferof medewerker thuis.

– De Golferij en haar medewerkers zijn en blijven verantwoordelijk voor de inhoud en veiligheid van de aangeboden sportactiviteiten en hanteren en bewaken van de extra richtlijnen.

– Wij faciliteren zoveel mogelijk het wassen en desinfecteren van handen en vragen de golfers en medewerkers dit te doen. Hiervoor is een faciliteit buiten beschikbaar. Het clubhuis is en blijft dicht en kan niet gebruikt worden.

– Vooraf zijn de sportactiviteiten door de Golferij bij de gemeente Tynaarlo gemeld.

– Er is tijdens de openingstijden altijd een medewerker aanwezig die herkenbaar is (een opvallend hesje) en de coronaveiligheid waarborgt. Naast de medewerker van de Golferij kan de Golfpro, GerraldKomduur zijn lessen verzorgen. Als Gerrald les geeft is de medewerker altijd aanwezig.

– Er mogen maximaal 20 personen golfen op de PAR-3 baan. Driving rangeplaatsen die niet mogen worden gebruikt zijn afgeplakt.

– Toeschouwers van de golfers zijn niet welkom, alleen de golfers zijn welkom.

– Er zijn op de Golferij voldoende desinfectiemiddelen en EHBO-middelen binnen handbereik.

– Alle golfers worden op de maatregelen gewezen door middel van posters op de ramen en deuren van het clubhuis en buiten over de hygiëneregels en de gewijzigde regels op de Golferij.

Link naar sportprotocol Drenthe: https://sportdrenthe.nl/wp-content/uploads/2020/04/VDG-Protocol-Drenthe.pdf


Protocol bepalingen

Voor golfen op de Golferij:

 1. Hygiëneregels hangen bij de ingang van de sportaccommodatie en worden binnen herhaald.
 2. Regels voor sporters staan op de website (pop-up en/of homepage).
 3. Zorg dat iedereen 1,5 meter afstand tot elkaar kan houden en zorg hiertoe voor maximaal 1 persoon per 10 m2. Hiertoe hebben wij looplijnen aangemerkt naar de Driving range, oefengreens en Par 3 baanen staan looprichtingen, afstand-houden-signalen en wachtlijnen aangegeven.We zorgen voor eenrichtingsverkeer bij het verlaten van de accommodatie. Zie bijlage voor plattegrond met looproutes.
 4. We stimuleren bezoekers verspreid over de dag op zo rustig mogelijke momenten te komen.
 5. Werkzaamheden waarvan de aard van het werk het toelaat, worden vanuit huis gedaan, zoals administratieve werkzaamheden, maken roosters, personen bellen, etc.
 6. Het clubhuis blijft gesloten voor de golfers.
 7. De medewerker(te herkennen aan een opvallend hesje) ziet toe op de handhaving van de regels door medewerkers en golfers en spreekt hen hierop eventueel aan. Deze medewerker kan sporters en medewerkers met ziekteverschijnselen naar huis sturen. Zij hebben een uitgebreide instructie gekregen over de wijze waarop het protocol in de diverse locaties van de Golferij moet worden uitgevoerd. Zij hebben ook de instructie gekregen dat zij golfers moeten aanspreken op ongewenst gedrag bij overtreding van de regels.
 8. We zorgen voor handhaving van de regels in en om het bedrijf.
 9. Als er updates komen op deze afspraken worden die zo snel mogelijk gecommuniceerd.

Voor de golfers:

 1. Houd 1,5 meter afstand.
 2. Reis alleen of reis alleen met personen uit jouw huishouden.
 3. Kom zoveel mogelijk op eigen gelegenheid naar de Golferij, bijvoorbeeld te voet, met de fiets of eigen auto.
 4. Ga meteen golfen als je aankomt.
 5. Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 C°).
 6. Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidklachten.
 7. Schud geen handen.
 8. Maak tijdens het golfen alleen gebruik van eigen materiaal, zoals golfballen, golfkleding, matjes, bidons, handschoenen, golftas, etc.
 9. Volg altijd de aanwijzingen van de medewerkers van de Golferijop.
 10. Ga voorafgaand aan het golfen thuis naar het toilet.
 11. Was voorafgaand aan het golfen je handen met zeep, minimaal 20 seconden.
 12. Betaal met pin of contactloos (pin of mobiel).
 13. Verlaat direct na het sporten de Golferij.

Voor de leveranciers:

 1. Houd 1,5 meter afstand.
 2. Meld een kwartier voor tijd wanneer je arriveert.
 3. Draag handschoenen.
 4. Spreek vooraf af waar de spullen geplaatst worden.
 5. Overweeg bezorging tot de deur.