Op een prachtige dag in maart, zaterdag de 25ste, is de eerste maandbeker van het golfseizoen 2017 gespeeld. De Semslanden, gelegen in het pittoreske Gasselte, heeft de leden van de Golferij een warm welkom geheten. De horeca die vanaf 1 januari in het beheer is van Jon, zorgde voor lekkere drankjes en hapjes aan het einde van de 9 holes. Wist u dat de baan van de Semslanden onder handen is genomen? Op een aantal holes zijn er nieuwe uitdagingen gekomen, zo wordt de baan nog spannender en uitdagender. Ook hun 9 holes PAR 3 baan is inmiddels qualifying.

10 flights van 4 personen en binnen twee uur 9 holes lopen, is een record voor de Golferij maandbekers. Het prachtige weer heeft natuurlijk mee geholpen en de flight captains die hun vaart erin hadden. Nadat iedereen was binnen gekomen, is er op het ruime terras van de Semslanden, onder het genot van het drankje, genoten van de prijsuitreiking. Voor het eerst hebben onze eigen Marli en Ranaa (barpersoneel Golferij) mee gelopen met de maandbeker. Met veel plezier en de belofte om vaker mee te doen, hebben zij hun eerste 9 holes van 2017 gelopen.

Voor het eerst hebben we naast de longest heren en dames, ook een neary prijs voor de heren en de dames.

  • Neary Heren: Rob van der Land
  • Neary Dames: Lian de Jonge

De longest drive, met veel uitdaging, zoals wind tegen en een laaghangende zon, was op hole 15 gevestigd. Allereerst mocht Wim Klomp de paal in de grond drukken, niet veel later werd hij voorbij geslagen. Job de Ruijter had de smaak te pakken en had naast een grote hoeveelheid stableford punten, ook de longest drive even in zijn bezit. Toch moest nog 1 long-hitter komen en heeft dan ook de prijs in ontvangst mogen nemen.

  • Longest Drive Heren: Bram Speek

De longest drive dames, het wordt steeds spannender. De dames beginnen steeds verder en rechter te slaan, dit zorgt voor een spannende race. Want tja, je kunt wel heel ver slaan (Lian de Jonge), maar recht is eigenlijk nog veel belangrijker! Wil Kol mocht beginnen met het noteren van haar naam op de longest drive hole 15. Indrani, nieuw in ons midden, mocht haar naam als tweede op de lijst zetten (zowaar met een hybride, niet eens een driver!). Maar toen kwam de linkshandige dame en ging met de prijs er vandoor.

  • Longest Drive Dames: Ietje Veldman

Nieuw in onze maandbeker reeks zijn de opnieuw ingedeelde categorieën. Waar eerder het onderscheid werd gemaakt tussen handicap 54 tot en met 36 en 35.9 tot en met 0, is nu de categorie ingedeeld op de deelnemers. Veel van onze toppers zijn flink gezakt met hun handicap, waardoor er een ongelijke verdeling van de categorie deelnemers waren. Daarom is het nu gewijzigd.
Categorie 1: handicap 0 t/m 29.9 & Categorie 2: handicap 30 t/m 54.

Categorie 1

  1. Henk Luiken, handicap 20, 17 stableford punten
  2. Rob van der Land, handicap 21.9, 17 stableford punten
  3. Geert Damhoff, handicap 29.9, 17 stableford punten

Categorie 2

  1. José Willems, handicap 52, 26 stableford punten (maandbeker houdster + parkeerplek)
  2. Jop de Ruijter, handicap 33, 21 stableford punten
  3. Dirk Vliegenthart, handicap 39, 19 stableford punten

Alle deelnemers, bedankt voor jullie deelname! We zien jullie graag weer met de volgende maandbeker. Dan gaan we naar de DGCC in Assen op zaterdag 29 april 2017. Schrijf je snel in!