”Zondag 12.00 uur start van het laddertoernooi en tegen een dreigende donkere lucht werden via diverse telefoons de buienradars geraadpleegd en ontstond er via diverse Pelleboer wijsheden een overleg of we konden starten met het toernooi. De mooiste voorspelling kwam van Rob Bol dat de bui ons bovenlangs zou schampen ! 9 deelnemers gingen van start en in 3 flights werd er gestart met de eerste 10 holes.
Verrassend was het voor allen dat er diverse obstakels op de greens stonden en dat deze niet verwijderd of verplaatst mochten worden. Nog verassender was het feit dat het een 2 stokken wedstrijd was waarbij de putter 1 van die stokken moest zijn. Er werd druk overlegd wat dan de beste stok zou zijn om te gebruiken en dat heeft tot verrassende oplossingen geleid. Na de start brak de zon door en viel de wind weg en te horen naar het gelach en bijzondere uitroepen ging het er op de diverse holes gezellig aan toe. Na 10 holes was er een pauze in de schuilhut met diverse lekkere hapjes, haring en korenwijn en sapjes. Er werd gewisseld en gestart met de laatste 10 holes. Ik weet niet waar het aan lag maar het was ineens een stuk luidruchtiger en ook werd er diverse keren FORE geroepen en we hoorden achteraf van Marli dat het gelach in het clubhuis te horen was !?!? Kortom de sfeer steeg nog meer en het het spel ging er voor sommigen ook op vooruit ! Rond 3 uur kwamen de spelers weer terug in het clubhuis en was het tijd voor sterke verhalen , zag je die bal en hoe hoe goed was die en ja zelfs : ik was met 7 slagen al uit de bunker !! Tijd voor de prijsuitreiking , winnaar ladder competitie voor de vierde keer op rij : Hans Mirck. Dan het toernooi , laatste werd Nick  met 99 slagen, Wieb met 96 slagen, Paul met 94 slagen, Rob met 93 slagen, Peter met 86 slagen, Gonno met 84 slagen, Jos met 77 slagen, Rombout met 75 slagen en Hans met 68 slagen. Bij de prijsuitreiking is er een aanmoedigings prijs uitgerijkt aan Rob Bol. Heeft nog geen gvb, is uitermate enthousiast en slaat geweldig !! Meer van zulke mensen bij de Golferij !! Kortom het was een zeer gezellig toernooi en voor het Pepernoten toernooi gaan we er weer voor om er een gezellig en uitdagend toernooi van te maken.” Hans

 

De Golferij bedankt Hans Mirck voor het schrijven van dit mooie verhaal over het toernooi. Wij zien jullie allemaal graag weer op het volgende toernooi op zondag 26 november, het pepernotentoernooi. Alle golfers die nog twijfelden om mee te doen met dit toernooi, schrijf je in en ervaar zelf hoe leuk een toernooi op onze 5 holes is. Hans, bedankt en natuurlijk van harte gefeliciteerd met het winnen van het toernooi en de competitie van het Ladderen op onze 5 holes.