Op 14 oktober 2017 werd de laatste maandbeker gespeeld in Veendam. Het was een mooie en zonnige dag met een gestreste start. Veel van ons stonden op de heenweg vast in de wegwerkzaamheden op de A7 om er daarna achter te komen dat de N33 ook was afgesloten. Sommigen bereikten de tee van de eerste hole al hijgend en puffend……
 
Met 18 deelnemers verdeeld over zes flights gingen we van start. Alle holes lagen er mooi bij. Toch blijkt hole 3 (de par 3 over het water) weer te moeilijk om een neary neer te zetten. Op hole 8 wordt de longest geslagen. Het blijft me verbazen dat op dat soort holes er altijd wind tegen is. Ook dat is golf.
 
Iedereen was lekker op tijd binnen en maakte zich op voor de prijsuitreiking of was gewoon blij omdat hij of zij de handicap had verbeterd. Iemand deelde zelf twee schalen bitterballen uit vanwege een verlaging van de handicap (wat achteraf niet zo was maar daar smaakten de bitterballen niet minder om!
 
Na de prijsuitreiking ging iedereen weer huiswaarts, nu met minder fileleed. Iedereen bedankt voor een mooi seizoen en op naar de maandbekers van 2018.
 
De prijswinnaars zijn:
 
Categorie 1 (handicap 0 – 29.9)
1. Monique Veldt (plus Longest Dames)
2. Rene Vrieswijk
3. Henk van der Molen
 
Categorie 2 (handicap 30 – 54)
1. Wim Klomp
2. Gonno Oldenhuis
3. Andrea Paffarini (plus Longest Heren)
 
Monique Veldt, bedankt voor dit mooie stukje over de Maandbeker. We zien jullie graag allemaal weer bij een van onze wedstrijden op de 5 holes of om te trainen op de Golferij!
 
https://www.golferij.nl/evenementen/