Wedstrijdverslag Golferij Duo Toernooi

Zondag 25 november
Een unicum op de prachtige accommodatie van de Golferij, Zondag 25 november is er voor het eerst in de geschiedenis het Golferij duotoernooi georganiseerd! In de weken voordat het toernooi van start ging zijn de vrijwilligers druk bezig geweest om een mooie baan neer te leggen voor de deelnemers. Zoals iedereen weet heeft de Golferij 5 mooie holes liggen, en hier zijn er 4 bij gemaakt! Twee holes waren er op de drivingrange en twee waren gecreëerd op de oefenweide rond het club gebouw.
Toen alle werkzaamheden gedaan waren was het nog hopen op mooi weer, nou ja, hopen dat het droog zou blijven, en dit was ons gelukkig gegund. Het was zacht voor deze tijd van het jaar, en de deelnemers hadden zich gelukkig goed aangekleed tegen het iet wat koude weer.

De duo’s hadden de mogelijkheid om tussen 10 uur en 11 uur zich warm te draaien voor het toernooi. Hierna ging de drivingrange dicht zodat de ballen er af gehaald konden worden. Om half 12 was iedereen aanwezig, nadat iedereen was voorzien van een kopje koffie of thee en een heerlijk zelfgemaakt stukje pompoen of monchou taart. Kon de briefing beginnen. Na een duidelijke briefing (gegeven door wedstrijdleider Ronald van Bruggen) konden we om kwart over 12 van start. We gingen van start in shotgun en er deden in totaal 12 duo’s mee. Een mooie opkomst!
Na 3 uur spelen waren alle duo’s binnen en was het tijd voor de wedstrijdleiding om te scores te gaan tellen. In de tussentijd werd er van een wel verdiend warm drankje genoten en werd er druk gediscussieerd wie er nou zou winnen.

Uiteindelijk waren de scores geteld en de winnaars bekend. Het was spannend tussen een aantal duo’s, maar om in de woorden van Hennie Huisman te spreken ‘’Er kan er maar 1 de winnaar zijn!’’. Na een mooie ronde zijn Remy de Boer en Rombout van der Wal derde geworden met een aantal slagen van 62. Op de tweede plaats zijn geëindigd Rob van der Land en Henk Bultje met 60 slagen en op de eerste plaats komen Hans Mirck en Jur Eckhardt met een nieuw baanrecord van 58 slagen!
Als afsluiting van het toernooi was er een heerlijk stamppot boerenkool en stamppot hutspot buffet, en met een nog een aantal drankjes was het nog lang gezellig bij de Golferij.

Namens de wedstrijdleiding en team Golferij, ontzettend bedankt aan alle vrijwilligers die hebben meegeholpen om dit toernooi tot een succes te maken!
En ook bedankt aan alle deelnemers voor hun aanwezigheid, deelname en natuurlijk de gezelligheid!

Wij hopen jullie allemaal snel weer terug te zien op de Golferij!
En wij kunnen alvast verklappen dat we het duo toernooi nog vaker gaan houden bij de Golferij!

Team Golferij