Op 6 oktober jl. hebben de Eeldenaren Hans Mirck en Rombout van der Wal het landelijke Duogolf golftoernooi op hun naam geschreven. Met deze overwinning wonnen zij een 4-daagse golftrip naar Praag.

Onverwacht

Voor beide heren een verrassend en uniek resultaat na hun eerste gezamenlijke deelname aan het bijzondere golftoernooi, waarbij je in duo’s niet tegen elkaar speelt, maar sámen de bal in de hole slaat. Een klinkklare overwinning was het niet, met een mindere uitslag op de Drentse Gelpenbergclub. Dat in de finale op diezelfde baan dubbele punten te verdienen waren, leverde de mannen uiteindelijk de hoofdprijs op. Een opzienbarende prestatie voor deze twee Eeldenaren, die hun trainingen houden op hun thuisbasis, golfoefencentrum De Golferij in Eelde.

Golf voor twee

Het Duogolf toernooi wordt jaarlijks van mei tot en met september gespeeld voor het jaarklassement, op de meest uiteenlopende banen van Nederland en Duitsland, zoals de Sallandsche golfclub ‘de Hoek’ en golf- en countryclub ‘Hooge Graven’ in Overijssel. Meer informatie over deelname aan het Duogolf toernooi, is te vinden op www.duogolf.eu.

 

Foto Hans Mirck en Rombout van der Wal