Wedstrijdverslag Golferij Open 2019, Golfclub Ost Friesland, Wiesmoor Duitsland

Op zaterdag 26 oktober 2019 speelden we het grootste en gezelligste toernooi van het jaar. Met 43 deelnemers reden we naar de prachtige golfbaan van Golfclub Ost Friesland in Wiesmoor.  De weergoden waren ons goed gezind, want met 18 graden en een heerlijk zonnetje was het perfect weer om te golfen.

Om 11 uur verzamelden we in hotel-restaurant Der Blaue Fasan en werden de deelnemers ontvangen met een kopje koffie en heerlijke Kuchen. Na de koffie was er tijd om in te slaan en tijd voor de briefing, zodat we om 12 uur konden het toernooi starten. Er werd gestart in “Kanonenstart”  wat betekend dat alle deelnemers met hun eigen flight, vanaf een eigen hole om exact dezelfde tijd van start gingen.

Tijdens het toernooi stond de wedstrijdleiding bij Hole 10 & Hole 19 om de deelnemers te voorzien van een gezonde lunch, een kleine versnapering, en een heerlijk glaasje wijn, aangeboden door Cloinq. Vragen van de wedstrijdleiding als: “Hoe gaat het toe nu toe?” werden dikwijls beantwoord met: “Het waait wel hard, de wind beïnvloedt mijn spel“, of “Wij zijn al 5 ballen kwijt inmiddels“, en “De fairways zijn wel lang hoor!”. Maar vooral werd er geantwoord met: “Ja het gaat goed! Een mooie baan, prachtig weer, wat wil een mens nog meer!”

Nadat rond 18 uur alle deelnemers weer terug waren in het restaurant, was het tijd voor een welverdiend biertje of wijntje, en maakte iedereen zich op voor het prima 3 gangendiner. De wedstrijdleiding trok zich voor het diner terug om de uitslag te gaan bepalen en nadat het voorgerecht verorberd was, werd het tijd voor de prijsuitreiking. Het was wederom in beide categorieën (Strokeplay handicap 0 t/m 27 & Stableford handicap 27 t/m 54) bijzonder spannend!

De uitslag van het toernooi was als volgt:
De Neary bij de dames ging naar Shirley Mungroop. Haar golfbal landde op slechts 10,29 meter van de vlag. Shirley ontving een lunchbon van Grand Café Groningen. De Neary bij de heren ging naar Erik Mos. Zijn golfbal lag stil op slechts 6,80 meter van de vlag. Erik kreeg een dinerbon van het Scandinavisch Dorp cadeau. De Longest-prijzen gingen naar Monique van der Linden, die een golftas kreeg, en naar Robert Spencer Else, die de flessen wijn van Beans & Grapes won.

In de categorie Stableford & Strokeplay bij de dames werd het erg spannend, met eervolle vermeldingen van Brigitte Stekelenburg (tweede) en Shirley Mungroop (derde). Maar Monique van der Linden was de beste en won twee greenfees op Rijk van Nunspeet. In de categorie Strokeplay ging Hester Hofstee met 87 slagen met de eerste prijs vandoor! Zij won een zweefvliegtuigtocht in Veendam.

In de categorie Stableford bij de heren was het erg spannend tussen Jop de Ruijter (31 punten), Ronald van Bruggen (32 punten) en Henk Willem Pol. Henk Willem bleek de beste, met 33 punten, en won 2 greenfees op de prachtige golfbaan de Gelpenberg.

De Flightprijs ging naar flight nummer 9 Koen de Groot, Jeroen Penninga & Jaap Wolthuis, die unieke handdoekjes van de Golferij ontvingen.

Alle tweede prijzen werden beloond met een les van Gerrald Komduur, die overigens een fantastische ronde liep van 2 boven par.
En alle bloemen voor de winnaars werden aangeboden door: Delifleur

In de categorie Strokeplay bij de heren werd het bloedstollend spannend tussen Hans Mirck en Geert Damhof. De tweede plaats ging uiteindelijk met 72 slagen naar Hans Mirck. De overall winnaar van de Golferij Open 2019 en de daarbij behorende eeuwige roem werd Geert Damhof met 71 slagen. Geert bedankte in zijn afscheidsspeech iedereen van de organisatie en daagde alle deelnemers uit hem volgend jaar van de troon te stoten.

Alle winnaars van harte gefeliciteerd, alle deelnemers bedankt voor het meedoen en de gezelligheid en alle sponsoren bedankt voor jullie bijdragen! Hopelijk zien we iedereen volgend jaar weer terug, en maken we er weer een prachtige dag van!

Tot ziens op de Golferij,
Team Golferij