Afgelopen zaterdag, 1 oktober, heeft de Golferij Open plaatsgevonden op Golfresidentie Dronten. Een 18 holes baan geleden in en door een wijk van Dronten. Van de recht-toe recht-aan holes naar de holes met een dogleg en water in de hoek was het een spannende wedstrijd. Vooraf vertelde Harry Peeters, baanmarshall, wat over de golfresidentie en gaf aan dat er eventueel kon worden geklapt voor je prachtige swing door de buurtbewoners. Bij elke hole had je één of meer tuinen die uit kwamen op de fairway van de golfbaan.

Na veel regen in de ochtend, was het vanaf de shotgun start prachtig weer. De baan was grotendeels droog na twee en halve dag regen en was prachtig groen. De deelnemers waren goed gemutst nadat ze een heerlijke kop koffie/thee met krentenwegge hadden gehad bij het ontvangst in het clubhuis. Onder het toeziend oog van Martin Arends, die rond werd gereden door de baanmarshall, hebben alle deelnemers de 18 holes gelopen. Iedereen heeft geprobeerd de longest drive op hole 6 te slaan en/of de neary op hole 15 en/of voldoende stableford punten bij elkaar te verzamelen voor de top drie.

Voordat het Italiaans-buffet werd opgediend, zijn de prijzen verdeeld. Dit jaar hadden we niet alleen de longest drive en neary voor zowel de heren als de dames en de plekken 1, 2 en 3 bij beide categorieën. Maar is er ook een strokeplay bruto score onder handicap 20 prijs uitgereikt en twee poedelprijzen.

Longest en neary heren
Cesar Mol mocht als eerste de longest drive op zijn naam noteren. Erik Mos heeft Cesar voorbij geslagen en mocht toen de naam dragen van longest drive. Helaas voor Erik moest Rob de Bruin (winnaar Golferij Open 2015) nog langs hole 6 en mocht zichzelf als uiteindelijke winnaar Longest Drive heren noemen. Met een drive van 254 meter.
De eerste neary die geslagen was op hole 15, was op naam van Arjen van Woerden. Twee flights verder zat Jan Groeneveld die Arjen verslagen had. Toch was er nog iemand die de bal nog dichter bij de vlag heeft kunnen krijgen en dit jaar de neary van hole 15, 115 meter vanaf de gele tee op zijn naam mag zetten. Namelijk Henk Luiken.
Beide heren, Henk en Rob, kregen een collecters item van Hooghoudt Groningen mee naar huis.

Longest en neary dames
Het blijft toch altijd een kunst om de bal zo ver mogelijk in 1x op de fairway te krijgen. Toch is Monique Veldt gelukt om als eerste de longest drive dames op haar naam te zetten. Helaas was er een dame die hem verder kreeg en de titel longest drive dames op haar naam heeft mogen zetten, Hedwin Keuning. Zij nam een mooie fles rosé wijn van Jos Beeres mee naar huis.
De neary, voor de rode tee, 90 meter werd als eerste geslagen door Hester Hofstee. De dame die hem binnen twee meter vanaf de pin heeft kunnen leggen en dus Hester haar neary verslagen heeft, is Wil Kol. Wil kreeg een cadeaubon van Jenting mode.

Categorie 2 handicap 37 – 54
De tweede categorie had een totaal van 11 deelnemers die de strijd aan zijn gegaan voor de plekken 1, 2 en 3. Met een drie vierde handicap verrekening, gingen deze deelnemers de baan in. Met een gemiddelde score van 20 stableford punten, hebben drie deelnemers het beste gescoord.

  1. Bram Speek (handicap 39) 40 stableford punten – High Wine Scandinavisch dorp
  2. Erike Nijhuis (handicap 54) 28 stableford punten – Gevulde mand By Mo Lifestyle & Mont Blanc Foods
  3. Jelle de Jong (handicap 44) 27 stableford punten – Greenfee Semslanden

Categorie 1 handicap 0 – 36
In de eerste categorie zaten de meeste deelnemers, 40 mannen en vrouwen die voor de eerste plek en die met de felbegeerde beker naar huis willen gaan. Met een gemiddelde score na een drie vierde handicap verrekening van 25 stableford punten, is dit de top drie.

  1. Jaap Wolthuis (handicap 30,7) 35 stableford punten – Golferij Open beker met diner cheque Van de Dame
  2. Geert Damhof (handicap 32,2) 34 stableford punten – Borrelarrangement Robuust
  3. Koen de Groot (handicap 13,3) 32 stableford punten – Greenfee Semslanden

Strokeplay
De bruto score, het daadwerkelijk aantal slagen, werd geslagen door Hans Mirck. Welgeteld slechts 83 slagen (+11) en ging naar huis met een gevulde goody bag van Stuurwold Fietsspecialist.

De Golferij wil alle deelnemers, de prijs sponsoren en de golfresidentie Dronten bedanken voor een hele geslaagde Golferij Open. We zien jullie graag snel weer op de Golferij!

 

Mocht je hebben mee gedaan aan deze wedstrijd en nog foto’s hebben, zouden we het heel leuk vinden dat je die naar ons opstuurt. We willen ze graag publiceren op de website en op facebook.