Onderweg nog een beetje bleekjes, maar het weer verbeterde met het kwartier. De spelers in korte broek hadden het uiteindelijk bij het rechte eind: we eindigden met volop zon! En dus ontving Remy een beloning voor zijn optimistische kledij aan het begin van deze prachtige Maandbeker. Waar Hubert de beste was onder de Professionals, was Remy de beste bij de Stableforders. Volgende keer doet Remy ook mee met de Professionals. Want adel verplicht. Wedstrijdleider Rob verwarde Hubert nog even met Monique Veldt, die inmiddels de fles wijn in bezit had genomen, maar dat werd keurig hersteld.

Achttien holes in het pittoreske Aalten, op de Gelpenberg. Een echt hele mooie golfbaan in Drenthe. Uniek dat er bij de Maandbeker achttien holes zijn gespeeld. Elf flights, 33 deelnemers. Sommigen voor het eerst aanwezig bij de Maandbeker, anderen al zeer ervaren. Maar ook de ervaren spelers maakten kennis met water, heide en fairways van andere holes. Jop de Ruiter en Erik Mos ontvingen verdiend echte Birdie-Golferij-ballen, de neary was voor Jop, die zijn balletje nog net binnen de green sloeg. De longest was voor Monique, die dus wel met een prijs naar huis ging, en voor Robert Spencer Else. Hulde aan alle winnaars!

Volgende Maandbeker gaat gewoon weer over 9 holes en vindt plaats op 29 juni in Heerenveen op de Heidemeer.  Je kan je weer inschrijven via de bekende website. Doe gezellig mee, ook als je niet zo ervaren bent!